13 октомври 2011

Защо няма да гласувам за Ивайло Калфин


Ивайло Калфин безспорно има определени плюсове на фона на общото тържество на посредствеността, на което сме свидетели в настоящата предизборна кампания. Аз лично, а убеден съм и всеки, който мисли с главата си и споделя реално ценностите на левицата, няма как да подкрепи такава кандидатура. Защо?

Калфин е емблема на всичко това, което представлява левица от 2000-2001 г. насам. На конформизма и безпринципността й. На реставрацията на комунистическата номеклатура и мрежите на ДС. На превръщането й в маша на олигархията. Калфин е типичен политически стерилен кадър от кариерата, той може със същия успех да обслужва всяка система. И да не забравяме, той беше неслучайна фигура в урпавлението "3-5-8", иначе казано Кабинетът "Станишев". И някак много невинно се опитват да ни накарат да забравим периода 2005-2009 с този кандидат. Да затворим страницата на едно унищожително за лявото време, време на вакханалия на корупцията, злоупотребите с публичен ресурс, шуробаджанащината, повсеместното назначаване на партийни некадърници, време на потъпкването на социалната идея в България. И аз лично отказвам да забравя, че г-н Калфин много удобно и уютно мълчеше и съучастваше на всичко, което се случи...Впрочем, този тип хора винаги правят това.

Да се подкрепи Ивайло Калфин означава да се реабилитира падението на лявото у нас, да се влее нов ресурс в мелницата за илюзии на официалната "левица". Така че, колкото и да се сипят дитирамби за качествата на Калфин, особено от драскачи на щат, представители на традиционната и нова партийна клиентела, за всеки свободен ляв човек, който мисли със собствената си глава, Калфин няма как да носи вяра и ентусиазъм, че нещо истинско се случва в левицата и в България.

Няма коментари: